Mit várunk az új kormánytól?

Nyomtatás
Készült: 2022. május 18.

Dr. Orbán Viktor  úr részére                                  
Magyarország miniszterelnöke

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége nevében gratulálok miniszterelnöki kinevezéséhez. Felelősségteljes munkájához jó erőt, egészséget és sok sikert kívánok.

A Közszolgálati Szakaszervezetek Szövetsége (KSZSZ) elsősorban a központi közigazgatás területén működő szakszervezeteket tömöríti, tagjai között vannak kormánytisztviselők, köztisztviselők, szolgálati jogviszonyban állók, az igazságügy területén dolgozók és egyéb munkavállalók.

Mellékelve megküldöm szövetségünk  Mit várunk az új kormánytól? című összeállítását. Kérjük Önt, hogy az abban foglalt elvárások megvalósítását saját eszközeivel támogassa.

Szakszervezeti szövetségünk érdekelt a munkabéke megőrzésében, a szociális párbeszéd fenntartásában országos, ágazati és munkahelyi szinten egyaránt. Konstruktív módon kívánunk közreműködni az OKÉT (Országos Köszolgálati Érdekegyeztető Tanács), a KÉF (Közszolgálati Érdekegyeztető Fórum) és a BÉT (Belügyi Érdekegyeztető Tanács) folyamatos működtetésében.

1922-ben vették fel hazánkat az ILO-ba, a Nemzetközi Munkaügyi Szövetségbe. Kezdeményezzük, hogy a centenáriumot méltó módon ünnepelje meg Magyarország!

Budapest, 2022. május 17.

Az eredményes együttműködés reményében,
üdvözlettel:
Dr. Agg Géza
elnök